Шест от общо седемте задържани във вторник фенове на "Левски" са били освободени от полицията след изтичането на 24-часовия им арест. Единствено "татуираният мъж" - Т. Г. (28 г.) от ЖК "Овча Купел", за когото от МВР съобщиха, че разпространявал откритото в "синия" фенклуб на ул. "Цар Симеон" голямо количество дрога, ще получи обвинения.

По-рано стана ясно, че във въпросното помещение са открити над 200 дози марихуана и други наркотици, след като разследващите получили оперативна информация. Полицията била насочена към фенклуба на "Левски" от двама младежи, арестувани с марихуана в началото на операцията.

В четвъртък от ултрас-фракцията на "сините" привърженици – "София-Запад", разпространиха емоционално написана декларация, според която откритите забранени вещества не са били намерени във фенклуба, а в двор зад кооперацията, пише още mediapool. Освен това феновете твърдят, че по време на обиска не са присъствали поемни лица, както изисква НПК, а те са били извикани по-късно, след като дрогата е била внесена вътре.

"Полицията е ударила кръгла нула и при претърсването в самото помещение. За откритите по улиците и дворовете на София наркотици и пистолет ние не можем да отговаряме", допълват авторите на декларацията.