Георги Дерменджиев обяви първия си списък с футболисти, играещи в чужбина за националния отбор, който ще се изправи срещу Чехия в европейска квалификация и срещу Парагвай в контрола. Опитният специалист ще дебютира начело на България след оставката на легендарният плеймейкър.

Първото впечатление от повиквателните на Дерменджиев е, че намалява броя на играчите, които се състезават в чужбина. Бившият наставник на Лудогорец и Левски ще разчита на осем от чужбина, докато при Бала минималният брой бе 10.

Освен това към този момент от тима отпадат експериментите на Балъков с Георги Сърмов, Георги Пашов и Камен Хаджиев, които бяха в тима ни за последните срещи с Англия (0:6) и Черна гора (0:0). С националния екип отново ще видим Божидар Чорбаджийски. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дерменджиев залага на седем от познатите играчи, които неизменно са част от тима - Ивелин Попов, Кирил Десподов, Страхил Попов, Васил Божиков, Симеон Славчев, Георги Костадинов и Божидар Краев. Към тях опитният треньор прибавя и Божидар Чорбаджийски. Големият отсъстващ е халфът Георги Миланов, който прави отлични мачове с екипа на унгарския МОЛ (Фехервар)

От виканите от Красимир Балъков играчи в списъка на Дерменджиев липсва и Николай Димитров-Хичо. 

Нашата квалификационна група за Евро 2020