Националният селекционер Михаил Мадански заяви, че най-вероятно Валери Божинов ще остане резерва в евроквалификацията с Уелс, която е утре от 21:05 часа на "Васил Левски". Причината е, че младоженецът може би е прекарал бурна брачна нощ със съпругата си Николета Лозанова, която най-вероятно го е изтощила. Както е известно, снощи се състоя сватбата на нападателя на Спортинг (Лисабон) с плеймейтката. Тържеството беше в същия хотел "Риу Правец", в който са отседнали и националите ни.

"За един младоженец след първа брачна нощ е много трудно. Но днес ще му направим тестова тренировка, за да видим доколко са му омекнали краката. Ако все още го държат, може и да започне. Ще преценим какво му е състоянието. Той всъщност е изпуснал само една тренировка. Но знаем ли... може снощи да е тренирал повече", заяви Мадански.

"При всички положения Валери е в групата за мача. В последния момент ще решим дали ще започне", добави селекционерът.

"Еуфория в отбора не е имало. Не сме живяли цяла седмица под знака на сватбата и не сме се молили да бъдем част от гостит. За мен всичко мина абсолютно нормално. Много по-рано бях взел решение играчите да не посещават сватбата. Ръководството отидохме, поднесохме подаръците и след това се прибрахме по стаите. Какво по-хубаво от това да ни канят по сватби. С удоволствие ще отидем, стига да не са по време на мачовете. Сватби, сборове, защо да не ходим", коментира още Мадански.