Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Лудогорец отговори на "Левски" относно молбата на "сините" за отлагане на мача между двата тима, който до голяма степен ще определи дали титлата остава в Разград или отива на "Герена". По програма дербито на 28-ия кръг е на 18 май от 20:00 часа, но столичани искат преместването му с 24 часа по-късно. Причината е, че на 15 май "Левски" играе финал за Купата на България с Берое и футболистите на Николай Митов няма да бъдат напълно възстановени за важното домакинство на разградчани.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че шампионите не са съгласни с искането от "Герена" и срещата трябва да се играе, както е по програма. В Разград дори смятат, че след "Левски" имат по-важен мач - домакинството на "Ботев" (Пловдив) на 22 май, в което според тях ще се реши титлата, а не в двубоя със "сините".

"Ние имаме програма до началото на август по дни и часове и държим да се спазва. Още в началото на полусезона беше ясно как са разпределени мачовете и клубовете можеха да изразят своите претенции. Ако мачът бъде преместен, то това ще е единствено и само в полза на "Левски", заяви пред "Гонг" Ангел Петричев.

"Твърдят, че няма да имат възможност да се възстановят до нашия мач след финала за Купата на България. Ние обаче също имаме тежък мач в седмицата след двубоя с "Левски". Играем с "Ботев" (Пловдив) и всъщност може да се окаже, че този мач решава титлата, защото за мен пловдивчани са по-силен отбор от "Левски". Батков говори за феърплей, но цяла България е свидетел колко чужда е тази дума в техния речник през последните месеци. За мен в "Левски" разбират феърплея като мутрите – само когато е в техен интерес", коментира още Петричев.

Той припомни, че миналата година шампионите са играли с Калиакра два дни след финала за Купата на България: "И не се правихме на ощипани моми".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ