Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

"Левски" поиска отлагане на мача с Лудогорец. Новината съобщи Тодор Батков, който едва ли еднолично е взел решението. Желанието на "сините" е срещата да се състои не на 18 май, както е по програма, а 24 часа по-късно. Оправданието е, че на 15 май е финалът за Купата на България с Берое и само 3 дни след това "Левски" трябва да приеме Лудогорец в двубой, който до голяма степен ще определи дали титлата остава в Разград или този сезон ще бъде на "Герена".

Решението, което Батков обяви, показва безсилието на "Левски". На "Герена" явно се поуплашиха, че футболистите няма да бъдат напълно възстановени след финала с Берое и едва ли не отборът няма да има сили срещу разградчани, което ги накара да вземат грешното решение и да пишат до БФС. Но защо така трябва да се разсъждава, след като "сините" уж имат дълга резервна скамейка, беше направена мащабна селекция и Николай Митов разполага с огромно количество играчи. Или всъщност като бройка футболистите са много, но някои от тях нямат нужните качества да защитават екипа на "Левски". Защото, за да играеш за този клуб се иска да гориш и да си закърнен със "синята" идея, както и да няма нито грам страх.

А с молбата до БФС за отлагане на мача "сините" точно това демонстрират - страх, какъвто на моменти имаше и във вечното дерби с ЦСКА. Тогава, когато "армейците" здраво бяха притиснали левскарите и само късметът и Спас Делев ги спасиха.

Молбата за отлагане на двубоя с Лудогорец може пък да е продиктувана и от друго. В "Левски" явно си правят сметка, че ще победят Берое на 15-и, след което ще празнуват до ранни зори и до 18-и все още ще бъдат махмурлии. 24 часа ли оправят нещата? Защо трябва 1 ден да се прави на проблем и "сините" да се излагат по този начин. Почти сигурно е, че БФС ще отхвърли иска на клуба от "Герена" и срещата ще остане, както е заложена в програмата - на 18 май (събота) от 20:00 часа.

Дано обаче тогава от "Левски" не се оправдаят при евентуална загуба, че причината за краха е в сгъстената програма. Тогава излагацията ще е още по-голяма.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Мачовете на "Левски" до сблъсъка с Лудогорец:

2 май 2013 г. (четвъртък), 17:30 часа
Локомотив (Пд) - "Левски" (БНТ)

6 май 2013 г. (понеделник), 18:00 часа
"Левски" - Миньор (Пк) (НЮЗ7)

10 май 2013 г. (петък), 18:00 часа
"Ботев" (Враца) - "Левски" (НЮЗ7)

15 май 2013 г. (сряда)
Берое - "Левски" (БНТ)

Мачовете на Лудогорец до сблъсъка с "Левски":

3 май 2013 г. (петък), 16:15 часа
Лудогорец - Черноморец (ТВ7)

7 май 2013 г. (вторник), 18:00 часа
Етър - Лудогорец (НЮЗ7)

11 май 2013 г. (събота), 15:30 часа
Лудогорец - Славия (БНТ)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ