Бившият футболист на Литекс и ЦСКА Никола Колев е първото зимно попълнение на Янтра (Габрово), обявиха от клуба. За последно халфът, който има голям опит в елита (близо 200 мача), игра за Царско село през есента.

Роденият в Търговище 26-годишен футболист е един от талантите, които през кастингите на "Жилет" получиха възможността да се обучават една година в школата на Христо Стоичков в Испания. След завръщането си продължава своя футболен път в академията на Литекс в Ловеч. 

На 16 години дебютира с оранжевия екип в „А“ група в двубой срещу Левски. Бил е част от юношеските национални гарнитури и младежкия представителен тим на България. Професионалният му път преминава през ЦСКА, Етър, Ботев (Враца) и Царско село. 

„Габрово е футболен град. По една или друга причина градът дълги години не е имал професионален футбол, но сега отново е там, където му е мястото. Амбициран съм да върша добре работата си на терена и да помогна да вървим нагоре и да се долепим до първата шестица в класирането. Смятам, че това е напълно възможно", каза Никола Колев пред клубния сайт на Янтра. 

"Знам къде идвам. Треньорът Сашо Ангелов е основната причина да бъда тук, в отлични приятелски отношения съм и с лекаря на отбора – Райчо Проданов, и доста пъти съм го посещавал в Габрово", допълни бившият играч на ЦСКА.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА