Отсъствието на представители на футболния клуб Витоша (Бистрица), пострадали при инцидента на стадиона в Симитли на 23 май, бе причина Районният съд в Благоевград днес да отложи за 3 юни делото по закона за футболното хулиганство срещу четирима играчи и фенове на футболния клуб Септември (Симитли).

Двама футболисти (единият Методи Стойнев) и помощник-треньор от отбора на Септември бяха задържани за 24 часа след възникналата тогава разправия при пристигането на гостуващия тим, станала причина мачът от шампионата на Югозападната "В" група между Септември и Витоша да не се състои.

На 24 май те бяха изправени пред Районния съд в Благоевград, но делото срещу тях тогава бе прекратено заради процесуално нарушение. Вчера от Областната дирекция на МВР информираха, че е връчен акт за административно нарушение на Н. Д. от Симитли и така бяха отстранени процесуалните пречки за започване на съдебното производство срещу четиримата, посочени като побойници от пострадалите при инцидента четирима представители на гостуващия отбор на Витоша.

Днес в залата не се явиха по различни причини представителите на Витоша (Бистрица) и съдът отложи делото за 3 юни.