От 17 до 20 юни Дряново ще посрещне отново участниците от цялата страна в детския футболен турнир за Купата на вафли “Боровец”. Домакините очакват не по-малко от 32 отбора за юбилейното пето издание на проявата. Организатори са Община Дряново, ФК „Локомотив 1927“, БФС, ЗС на БФС – Велико Търново и ОС на БФС – Габрово. Събитието, което ежегодно се превръща в истински празник, е под патронажа на футболните легенди от  САЩ’94 - Емил Костадинов, Пламен Николов и Бончо Генчев.

Организаторите Община Дряново, БФС, ФК „Локомотив” Дряново, вафли „Боровец”, Vivacom, Prosport, патроните на турнира и спонсорите се събраха в пресклуб „България“, за да споделят своите идеи и очаквания със спортните репортери. Брифингът започна с едноминутно мълчание в памет на големия футболист Георги Димитров-Джеки, с когото се простихме на Националния стадион „Васил  Левски“. Председателят на Общинския съвет в Дряново г-н Тодор Георгиев, двигател на турнира, популярен с псевдонима си Теди Джорджо, обяви, че в памет на великия защитник на ЦСКА и националния отбор тази година на турнира ще бъде връчена допълнителна награда – Купа за най-добър защитник.                        


                                                               
Децата ще бъдат разпределени в четири възрастови групи – родените през 2013 г, родените през 2012 г, родените през 2011 г. и родените през 2007/2008 г. Те ще премерят сили на обновените терени на ст. „Локомотив“ и ст. „Републиканец“ в с. Царева ливада. Те ще могат да се докоснат и да получат съвети от златното поколение на легендарните футболисти – патрони на турнира  в лицето на Емил Костадинов, Пламен  Николов и Бончо Генчев. С много награди и призовe за децата. 

Зa доброто настроение и информация за програмата, мачовете, резултати, отбори и състави с озвучаване на зелените килими в Дряново и Царева ливада, ще се погрижи DJ-тандема, официалните водещи и диджей на българския национален отбор по волейбол - Teddy Georgo, DJ Theo и DJ George.

Костадинов и Николов изразиха надежда да блеснат таланти сред децата на терена, а други деца да се запалят по най-привлекателната и масова игра – футбола. Че детско-юношеският турнир в Дряново вече е традиция, посрещана с интерес и трепетно очакване от деца и възрастни, говори участието на все по-голям брой отбори през изминалите 5- години. Организаторите сериозно обмислят в близко бъдеще да разширят турнира с участието и на отбори от чужбина.  Пламен Николов лансира също идеята за провеждане на съпътстващ ежегоден турнир за ветерани. 

За пета поредна година Vivacom предоставя награди на победителите и носителите на индивидуалните отличия с купи и аксесоари.
•    Най-добър вратар.
•    Най-добър защитник.
•    Най-добър нападател.
•    Купа за Голмайстор на турнира.
•    Купа за Най-полезен състезател. 
•    Купа за феърплей отборна.

Представителят на „Проспорт 10” ЕООД г-н Цветан Тасев обяви старта на партньорство с футболен клуб „Локомотив” Дряново от Трета Северозападната лига. Трапезна вода Prosport 10 е и официален спонсор на петото издание на детския футболен турнир за купата на вафли „Боровец” от 17 юни до 20 юни в град Дряново и комплекса в близкия спортен център в Царева ливада. Проспорт 10 ЕООД ще предостави 3000 бутилки за организацията и обезпечаването на състезанието. Патроните на турнира са четвъртите в света Емил Костадинов, Пламен Николов - тръгнали за големия футбол от Дряново, Бончо Генчев и Петьо Костадинов, собственик на “Проспорт 10” ЕООД.

Заместник-кметът на Община Дряново г-н  Николай Карагьозов сподели, че прегръща тази идея и ще работи за нейното реализиране и развитие. Председателят на УС на ФК „Локомотив” Дряново и директор на ДЮШ - Пламен Обрешков сподели: „Това вече e традиция в Дряново, с цел развитие на детско юношеските школи в региона, отборите получават преференциални условия за настаняване в хотелските бази с нощувка и храноден”, и че заявка за участие в турнира можете да направите на телефон: 0878357607   
Мейл: [email protected]