Първенството в "А" група продължава на тъмно. Това стана ясно след поредната среща, проведена в БФС. На нея присъства Борислав Михайлов, както и представители на футболните клубове. И този път обаче не се стигна до споразумение.

Преговорите продължават, но от клубовете са поставили едно условие, което ако не бъде изпълнено, няма да има предаване на срещите. Отборите продължават да държат да си получат парите от БНТ по стартия договор. Докато не си получат сумите, те няма да се съгласят на нов договор.

По този начин предстоящите дербита "Левски" - Литекс (в петък от 19:00 часа на "Герена") и Славия - ЦСКА (в събота от 16:00 часа на "Овча Купел") ще бъдат наблюдавани отново само от хората, присъстващи на стадиона.

Към днешна дата изглежда много вероятно и вечното дерби ЦСКА - "Левски" също да остане без телевизионно излъчване.

Съобщението от БФС след проведената среща:

 Днес, 03.10.2012 г., в Българския футболен съюз се проведе нова среща между клубовете, на която бе обсъден проблемът с телевизионните права за актуалния сезон в "А" група. На срещата присъства и Валентин Михов, който се ангажира до края на седмицата да изпрати официална оферта за излъчването на мачове по два телевизионни канала. То обаче може да стартира най-рано от 9-ия кръг след прекъсването в шампионата заради световните квалификации и то при положение, че бъде уреден въпросът с неполучените пари по договора от миналия сезон, обединиха се клубовете. Те излъчиха работна група, която да участва в подписването на споразумение за неполучената от миналия сезон сума по договора за телевизионните права. Позицията на клубовете, която е подкрепена от носителя на правата - Български футболен съюз, означава, че при добро стечение на обстоятелствата първенството може да се излъчва в ефира с мачовете от 9-ия кръг на "А" ФГ на 20.10.2012 г.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА