Президентът на Славия Венцеслав Стефанов внесе повече яснота около идеята да има платена телевизия, която да излъчва “А” група. Оказа се, че тя няма да е на футболните клубове, а на трети човек.

„Телевизията е на човек, който си прави сам спортна телевизия. Клубовете сме съгласни на това, което той предлага. Каналът да е платен и всеки да гледа мачове, та дори и контроли. Иначе винаги ще има такива срещи. Няма да откриваме топлата вода, но искаме хората да се научат, че трябва да си плащат, за да гледат нещо. Иначе всички ръчкате, а никой не дава и 5 лева. Това е като някои от моите фенове - свали тоя, качи ония. Дай ми 10 лева и тогава давай акъл. Знаете какво показват резултатите от рейтингите. Нашето първенство се гледа повече от някои други. Лесно се краде картина, но нали знаеш, че на някой може да му изсъхнат ръчичките. Има си органи, които да санкционират такъв вид дейност“, коментира Стефанов.

Той прие с насмешка въпроса дали има възможност вечното дерби на 20 октомври да не се предава по телевизията.

„Толкова съм притеснен, че мачът ЦСКА – Левски няма да се дава по телевизията, че отивам да пия една бира. Не ме питайте за телевизия, за жени ме питайте. Ние сме си хетеросексуални”, продължи Стефанов.

Според него големият проблем при преговорите отново са дължимите 3 милиона, с които клубовете бяха ощетени в последните 2 години.

“Футбол ще се гледа, когато започне да се плаща. Всичко зависи как ще се формират нещата да се плащат тези канали. Мисля, че поне за сега ябълката на раздора са неплатените пари от БНТ и се надявам това да бъде отстранено. Ние дори бяхме решили да дадем без пари да се дава някой мач. Знаете ли колко е трудно в края на месеца всеки те гледа в ръцете и всеки се е наредил на масата и гледа да лапа, а не да помага. Относно феновете - не е лошо да бръкнат и да дадат 5 лева, за да отидат на мач. Съжалявам за привържениците в провинцията, които не могат да ходят до стадиона, но тези, които философстват „махни Гошо, да седне Тошо“, не искам да ги виждам. Истинските фенове са тези, които болеят и милеят за българския футбол и които са готови да си плащат“, допълни още босът на „белите“.