Паметна плоча на официалния вход на стадион „Ивайло“ вече ще напомня за Трифон Иванов. Точно година след смъртта му, днес в присъствието на много негови близки, приятели, съотборници и почитатели „железният“ защитник бе почетен с церемония, организирана от ОП „Спортни имоти“ и Зоналния съвет на БФС, информира Sport-vt.

„Тук започна кариерата на най-добрия централен защитник в историята на българския футбол и почетен гражданин на Велико Търново Трифон Иванов“, пише на плочата, открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов и Бончо Генчев. На откриването дойдоха майката на Трифон – баба Маринка, една от дъщерите му - Марина, цветя и венци поднесоха областният управител Николай Йоцов, председателят на ОбС Венцислав Спирдонов, треньорът Георги Василев, ветерани, футболни деятели, деца от школата на Етър, фенове и още десетки граждани. Дъщеря му Марина, майка му, мнозина от присъстващите не сдържаха сълзите си.

„Нека тази паметна плоча напомня на бъдните поколения да следват примера на един велик търновец. Миналата година направихме турнир в негова памет, сега предстои да връчим награда „Трифон Иванов“ за проспериращ млад защитник. Нека името му се споменава винаги, благодаря на неговото семейство за всичко, което той направи за Велико Търново“, заяви в словото си кметът Даниел Панов, като лично съпроводи баба Маринка до откритата паметна плоча.

„Ще го запомня усмихнат и шеговит. Първият ми спомен от него е с влизането ми в съблекалнята на Етър – посочи ми едно празно шкафче в средата и каза: пазя го за теб в средата, за да останеш дълго, а не в края, за да си тръгнеш бързо от Етър. Беше безкомпромисен, сърцат и всеотдаен“, сподели спомени неговият съотборник Бончо Генчев.

Заупокойна молитва отслужи отец Славчо, а в края на церемонията прозвуча българският химн, слушан 76 пъти от Трифон Иванов с екипа на националния отбор…

Почивай в мир, Туньо!