Локомотив (Пловдив) чака в петък в България да пристигне вратарят Андрейс Павловс, съобщи "Гонг". Латвийският страж трябва да мине медицински прегледи и ако всичко е наред, да подпише договор със "смърфовете".

През лятото на 2008 година Павловс беше на проби в "Левски", когато "сините" бяха на лагер в австрийския град Линдабрун. Тогава Емил Велев беше помощник-треньор в клуба, а сега е начело на Локо (Пд).

Ако се стигне до договор, Кокала ще разполага през пролетния полусезон с Иван Караджов, който вече тренира с отбора и с Андрейс Павловс, а като трети вариант остава Стоян Ставрев. Както е известно, Флориан Лучини претърпя операция преди Нова година и през пролетта няма да може да играе.

Професионалната кариера на Павловс започва във ФК Полиция, където играе един сезон. От 2001 до 2006 година е в Сконто (Рига). След това две години се подвизава във ФК Рига, а сезон 2008/09 защитава цветовете на Вентспилс. След това Павловс има кратки престои в Шахтьор (Солигорск), отново във Вентспилс и Акритас (Шлоракас). През последните два сезона вратарят играе в Кипърс за отборите на АЕП (Пафос) и Олимпиакос (Никозия).

Павловс бе в състава за Евро 2004 - единственият голям футболен форум, на който страната му е участвала.

Любопитен факт е, че той е играл срещу "Левски" с екипа на Сконто през 2002 година, когато двата тима се срещат във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Рига завърши 0:0, а "сините" спечелиха с 2:0 реванша в София с голове на Георги Чиликов и Саша Симонович.