Валери Божинов официално скъса с Левски и от днес е свободен агент. Въпросът обаче е къде ще продължи кариерата му. Предложения към звездата очевидно не липсват. Както вече стана ясно, вариант пред Божинов е отново да облече екипа на Ботев (Враца), където треньор е вторият му баща Сашо Ангелов. 

Освен това интерес към голмайстора проявява и Локомотив (София). Това съобщи пред БЛИЦ спортният директор на клуба от Втора лига Георг Василев.  

"Вратата на Локомотив (София) е винаги отворена за Божинов. Въпросът е дали той иска да помогне на родния си клуб", обяви Георг Василев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Валери Божинов е изключително добър човек. Не е това, за което го смятат хората - предимно с изявите му в социалните мрежи. Той е уникален. Ако повече хора бяха като него, светът щеше да е по-добро място за живеене", коментира младият директор в клуба от "Надежда".

"Ако иска да се върне в Локомотив - клубът, от който е тръгнал за футбола, добре дошъл е. Точно за 90-годишнината ще бъде много добре да заиграе тук. Това е идеална възможност за него да докаже какъв е наистина Божинов. И това ще се оцени от всички в Локомотив. Смятам, че не му отива да играе в отбор като Ботев (Враца)", добави Георг Василев пред БЛИЦ СПОРТ.