Костадин Костадинов ще бъде отстранен от Съдийската комисия на БФС, научи БЛИЦ. Решението ще бъде официално обявено утре на заседанието на изпълнителния комитет на футболната централа. Както е известно, видният столичен антиквар е бивш шеф на СК, но бе сменен след серията от скандали в съдийството през последния сезон.

После Костадинов бе пратен на тиха, но важна служба – член на реферската комисия. За неин председател се води бившият тъчрефер Никола Джугански, но именно Костадинов дърпа конците в сянка. Въпреки, че официално не се води отговорен фактор, той определя болшинството от нарядите за всеки кръг в професионалния ни футбол. Основната причина за отсраняването на Костадинов са последните събития и непрекъснатите скандали, свързани с нашето съдийство. Шефовете на БФС отдавна бяха взели мярката на антикваря, но чашата на търпението им преля след случилото се на мача от първенството на “А” група в Пловдив между “Ботев” и Лудогорец (0:1). Тогава гневът обра главният рефер на двубоя Таско Тасков, който беше спрян от наряди.

Коце Костадинов вече ще бъде само съдийски наблюдател по мачовете и няма да се занимава пряко с ръководството на хората в черно. Очаква се още двама от членовете на съдийската комисия да бъдат сменени. Техните имена обаче ще бъдат обявени след Нова година. В момента в комисията са Никола Джугански – председател, и членове: Костадинов, Любчо Славчев, Йордан Гулев, Георги Кордев, Петър Петров и Кольо Данев. Сбирката на Изпълкома е днес, от 14:00 часа в сградата на Българския футболен съюз на "Цар Иван-Асен II". Представителите на медиите са поканени след 15:00 часа за пресконференция на Борислав Михайлов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ