ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Съдията Таско Тасков е сериозно притеснен за живота си. Реферът поряза "Ботев" (Пловдив) в дербито с Лудогорец вчера, което "канарчетата" загубиха с 0:1, след като той не им даде дузпа и не зачете гол на Иван Цветков. Още от снощи Тасков започнал да получава заплашителни SMS-и на мобилния си телефон, както и обаждания от непознати номера. Гневните ултраси на "Ботев" (Пловдив) не спират да го тормозят, въпреки че вече измина едно денонощие от мача.

Приближени до Тасков информираха още пред БЛИЦ, че телефонът му вече е прегрял и той най-вероятно щял да си подмени номера с нов.

Бултрасите отправяли жестоки закани към рефера, който много се страхувал да не пострада наистина. Тасков дори вече разговарял с компетентни лица, за да ги моли за съдействие как да бъде прекратен тормоза.

Връх на всичко беше появата на телефонния номер на съдията в официалната страница на "Ботев" (Пловдив) във "Фейсбук", където членуват над 21 хиляди човека.

"Да го взривим! Тасков - умирай, мръсник! Не вдига, постоянно дава заето", са само част от писанията на феновете на "Ботев" (Пловдив).

По-рано ви съобщихме, че президентът на БФС Борислав Михайлов спря правата на скандалния рефер. Към момента не е ясно дали Тасков изобщо ще продължи със съдийството.

Междувременно реферът проговори и обяви, че е невинен. Тасков заяви, че не е допуснал сериозни грешки по време на скандалния двубой в Пловдив. Според него единственият спорен момент в двубоя е отмененият гол на Иван Цветков. Що се отнася до играта с ръка на Франк Гела, Тасков е категоричен, че дузпа няма.

"За мен единствената спорна ситуация в срещата е отсъдената засада при гола на Иван Цветков в полза на "Ботев" (Пловдив). Колкото до другия спорен момент, който всички коментират - относно играта с ръка на Гела, даже не знам как се казва, за мен това не е спорен момент. Никъде в света такава дузпа не може да се отсъди", изрази мнението си пред БНТ Таско Тасков.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА