Исландският защитник на Левски Холмар Ейолфсон може да се счита за играч на Розенборг. Трансферът му ще стане факт до края на тази седмица, твърди исландското издание 433.is.

Според информацията, 30-годишният бранител ще премине като свободен агент, тъй като „сините“ му дължат пари. Добрата новина за Левски е, че се освобождава от бремето да плаща заплатата на исландеца, която според запознати е била около 30 000 евро.

Ейолфсон, който носи екипа на Левски през последните три години, не е непознато име в Розенборг. Той игра за клуба от Трондхайм в периода 2014-17.

През последните месеци исландецът лекуваше контузия и не игра за „сините“, но пък преди десетина дни беше на терена за националния си отбор в мача от Лигата на нациите срещу Белгия.

Холмар Ейолфсон започва кариерата си в исландския ХК, а през 2008 г. преминава в Уест Хям. Няма официален мач за „чуковете“, които го преотстъпват последователно на Челтнъм и Рьозеларе. След това защитникът играе за Бохум, Розенборг и Макаби (Хайфа), преди да акостира на „Герена“ през есента на 2017 г.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​