Повод за това даде и излязлото преди дни решение на съда, че ПФК Пирин продължава да бъде собственост на кредитния милионер Иван Кочев-Чомбе.

Декларацията от Фенклуб "Пирин СС"
Не измина една година от първата и последна до момента пресконференция на АК "Пирин" СС, състояла се на 10.09.2007, и истините изложени на достояние тогава бяха категорично потвърдени от българското законодателство.

С решението от юли месец тази година, което по "непонятни" причини излиза на яве едва сега, съдът освети като гръм от ясно небе криминалните действия на така наречената групировка Г-15, които направиха неморален и недостоен но характерен за тях опит, за измамно тълкувание на благоевградската футболна история.

След съкрушителния удар на АК "Пирин" СС нанесен срещу ПФК "Македонска Слава" АД, "бизнесмените" от Г-15 събраха останките от всичко пошло дошло от оста Симитли-Благоевград, трансферираха кадри, привърженици и футболисти, и чрез юридическа измама сътвориха нов футболен Квазимодо.
Преди една година АК "Пирин" СС, водени от своята искрена любов и безкористни идеали, за разлика от всички икономически структури и лица имащи цел единствено да извлекат финансови и популистки дивиденти, категорично декларираха престъпната същност на футболното недоразумение Синергия ЕООД на Г-15, състезаващо се в Б ПФГ и претендиращо автентичност.

Тогава истината бе потулена от крилати и клиширани изявления на представителите на "бизнес сдружението", но сега, когато истината е обект на пълно достояние и кристална яснота за всички осъзнати граждани, доказана с решението на благоевградският окръжен съд, ние призоваваме узурпаторите на благоевградската футболна история да признаят моралната си и правова несъстоятелност.

Горе написаните факти са безпристрастен арбитър на един фарс, който продължава вече две години и категорично слагат край на безскрупулното изнасилване на иконата - Футболен Клуб "ПИРИН" Благоевград"./БЛИЦ