Легендата Павел Панов, който почина внезапно на 67-годишна възраст, беше тъст на сина на Георги Аспарухов - Андрей. Дъщерята на Пальо Изабела и наследникът на великия Гунди живеят от години в САЩ. Семейството се устрои в Бостън. Наследниците на футболните ни величия заминават зад Океана, след спечелването на зелени карти.

Дъщерята на Панов работи в изследователска лаборатория на университета в Бостън, докато Андрей Аспарухов е треньор на деца. 

Приятелството на Изабела със сина на Гунди е още от времето, когато Аспарухов и Панов са първи приятели. След време пламва и любовта. Още щом научава, че между щерка му и Андрей има нещо повече от приятелство, Пальо грейва от щастие. Футболната легенда бил много радостен от факта, че Изабела избира да се вземе точно с наследника на Гунди. Самият Панов имал Андрей като свой син. Рядко обаче им гостувал в Щатите поради ангажиментите си в родния футбол. 

През годините Панов работи като треньор в Левски, Септември (София), националния отбор до 21 г., Ботев (Пловдив), Локомотив (София) и Родопа (Смолян). За последно беше технически директор на Българския футболен съюз, работейки с юношеските и младежки национали на България и консултирайки техните треньори.  

"Изабела и Андрей заминаха със зелени карти за САЩ. Вече са американски поданици. Живеят в Бостън. Андрей тренира деца, щерката работи в научноизследователски център по медицина. Синът ми Павел имаше талант, но не стана футболист. Занимава се с компютри", разказа преди време Панов-старши.

"Вътре, в Левски, бяхме като едно семейство. Покрай нас растяха и децата ни. Идваха по мачове. Това бяха Андрей на Гунди, Тони на Иван Здравков - Джек Раби (б.р. - защитник на „сините”). Пак там, по стадионите, моята дъщеря Изабела се запозна с Андрей и решиха да са заедно. Сега са в САЩ, чувстват се добре и са здрави. Андрей работи в детска футболна школа, а Изабела в медицински център. Да си призная, много се радвам, че си намериха своето място. А за атмосферата вътре в самия Левски много ми се иска да бъде като по наше време. Това едва ли е възможно, защото историята никога не се повтаря. Все пак оставам си оптимист. Ето с такива чувства посрещнах 65-ия си рожден ден", споделя преди време в интервю за "ШОУ" Павел Панов.

За последно Андрей Аспарухов и съпругата му Изабела се бяха прибрали в България през 2016 година. Тогава синът на Гунди откри новия сектор на стадиона на Левски, носещ името на неговия баща. Аспарухов-младши пристигна от Бостън специално за събитието. След това Левски и Лудогорец направиха 0:0 в мач, който остана далеч от еуфорията и емоциите покрай откриването на трибуната.

След завръщането в САЩ Андрей и Изабела гостуват на най-голямата българска общност - в Чикаго, и по-специално на Левски (Чикаго), за откриването на фенклуба на "сините". Пред колегите от chicago.bg наследниците на футболните ни легенди дават блиц-интервю. Един от въпросите е дали помага или пречи в живота им фактът, че са деца на едни от най-големите български футболисти. 

Изабела отговаря: "В никакъв случай не бих казала, че пречи. Да бъдеш дете на такива родители като нашите, е голяма отговорност и голяма гордост. Аз никога не съм спекулирала с името на татко. Винаги съм се стремяла да извоювам доверието на хората и да се справям сама. Но не мога да отрека, че когато се спомене името на баща ми; когато хората започнат да говорят за успехите му, за невероятните му голове и постижения във футбола, аз се чуствам толкова удовлетворена и горда, че съм негова дъщеря. Сега, в Чикаго, изпитах отново тази топлина на множетвото привърженици на Левски!".

Андрей Аспарухов: "За мен винаги първо е било задължение. Винаги съм се стремял да следвам стъпките на баща ми и да продължавам неговото „завещание“ към хората и най-вече неговата човечност и уважение към всеки един. В кариерата като футболист, името на баща ми повече ми пречеше, заради огромните очаквания, но това мисля е ясно на всеки."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Екипът на БЛИЦ изказва искрени съболезнования на роднините и близките на легендарния Павел Панов!