Кампанията в помощ на 9-годишния Кристиян Илиев от Футболна академия "Царско село" "Един за всички, всички за Криси!" обедини не само Левски и ЦСКА, а и привлече още редица клубове, както и спортни личности. Президентът и треньор на баскетболния Левски Константин Папазов е сред основните спомоществователи на инициативата. Тити днес взе участие в приятелския мач на звездите, който се проведе в залата в комплекс "Царско село".

"Ще започна моите благодарности с главните герои, а това са децата от футболната академия на Царско село. Не можем да отречем факта, че Царско село е семейство, което в един много тежък момент успя да покаже смисъла на това, което може да бъде спортът. Съжаляваме, че ни обедини такава кауза, но аз съм убеден, че всички, които присъстват тук и всички, които помогнаха в тези 40 дни, за да се постигне този много добър финансов резултат", коментира Папазов.

"Освен финансите, с които помогнаха, те се молят всеки ден за Крис, защото от първия ден, в който събрахме децата, искахме те да знаят, че тяхната молба и тяхната вяра, че могат да помогнат на Крис и Крис ще се върне жив и здрав при тях, за да бъде част от техния отбор, ще бъде чуто от Господ. За мен най-голям успех е фактът, че Левски, ЦСКА и Царско село бяха заедно, че Козмин Моци, Наско Сираков и Фернандо Каранга бяха заедно. Съжалявам, че толкова лош повод трябва да даде пример, че спортът е за доставяне на удоволствие на хората, в случая за спасението на един детски живот и да забравим омразата. Най-голямото доказателство е присъствието на тези много големи имена за ЦСКА, за Левски и за Лудогорец. Не е важна цифровата стойност, а важно е вашето участие, защото за битката на Крис освен финансови средства, трябва и много вяра и сила... Всички ние, които сме в залата, ако се молим и вярваме, че той ще успее, той наистина ще успее", убеден е Константин Папазов.
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ/БЛИЦ СПОРТ

Да помогнем на Криси да спечели най-важния си мач!

Дарителски сметки са открити в Банка ДСК ЕАД на името на Кристиян Георгиев Илиев:
IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева
IBAN: BG71STSA93000024851958 – в евро
BIC: STSABGSF
Кристиян Георгиев Илиев