Спас Делев в крайна сметка се завръща в ЦСКА. След като чакаше трансфер в чужбина, но до такъв така и не се стигна, нападателят отново ще облече червената фланелка.

Новината съобщи пред БЛИЦ спортният директор на "червените" Аспарух Никодимов.

"Да, Спас отново ще играе при нас. В момента той е в София, но вече си е стиснал ръцете със собствениците. Утре ще мине през задължителните медицински прегледи, а след това го очакваме при нас на лагера в Анталия", заяви Паро.

БЛИЦ припомня, че през есента изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев и мениджърът Николай Жейнов имаха скандал в Борисовата градина именно заради Спас Делев. Тогава Майкъла твърдеше, че футболистът и агентът искат прекалено много пари за евентуална сделка.

Николай Жейнов също потвърди пред нашата агенция за трансфера, но не пожела да коментира повече подробности. Според други източници Делев ще мине прегледи в Истанбул утре, откъдето след това ще хване самолет за Алания.

Спас Делев е роден на 22 септември 1989 година в село Ключ. Юноша е на Беласица Петрич, но след това се мести в Пирин Благоевград. Нисичкият нападател играе за “орлетата” от 2008-ма до 2009 година. През юни 2009 година Делев преминава в ЦСКА с договор за наем за една година. Още същото лято отбеляза един от головете за победата на “армейците” с 2:1 срещу Динамо в Москва в мач от плейофите на Лига Европа. Нападателят играе за ЦСКА до зимата на 2012 година, когато е продаден на турския Мерсин. Там обаче остава няколко месеца, след като напуска заради финансови неуредици. От пролетта на 2012 година досега Спас Делев нямаше отбор.