Помощник-треньорът на Локомотив (Пловдив) Петър Пашев си отдъхна след победата с 4:0 над Хасково, която гарантира оставането на "смърфовете" в "А" група.

"Честитя победата на всички локомотивци и поздравявам нашите футболисти, че намериха сили да изиграят този мач. Спасихме отбора, за другите неща ще изчакаме, за да видим какво ще се случи, когато се съберат нашите ръководители. Това ще се случи на 14 май. Ще видим какво ще бъде бъдещето на Локомотив“, каза Пашев.

„В момента не мога да намеря дума, за да кажа колко ни е коствало тази работа през сезона. Имаше облекчение след третия гол, защото с него се реши мача, но важното е, че излязохме от тази ситуация и спасихме отбора“, сподели още специалистът пред Диема Спорт.

Пашев изрази надежда, че нападателят Мартин Камбуров, който днес вкара десетия си гол в шампионата, ще успее да спечели и наградата за най-добър голмайстор в първенството. „Намирахме се в положение без победи, без точки, но мисля, че с игрите срещу Хасково и Марек заслужихме мястото си в "А" група. Ще доиграем оставащите три мача, дали това ще стане с голове на Мартин, ще видим. Надявам се всички в отбора да му помогнат. Голмайсторският приз не е негова фиксидея, но се надявам той да взема наградата за голмайстор на сезона за пети път. Той я заслужава. Не мога да разделя хората на едно или друго сдружение. Това са хората, които помагаха на Локомотив до този момент. Всеки е дал каквото е могъл“, завърши Петър Пашев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015