Футболистите на ЦСКА се прибраха от Германия, където от 1 до 14 юли премина вторият етап от лятната им подготовка. Там “червените” изиграха 5 контроли, от които спечелиха четири и загубиха една.
Треньорът на тима Павел Дочев говори пред медиите след завръщането на тима днес.
 
„Досега подготовката протича добре. Доволен съм. Мисля, че отборът спечели моето доверие и мисля, че се представихме силно в контролите. Вчера срещу Оберхаузен малко проспахме първото полувреме. Второто полувреме се вдигнахме и показахме по-добра игра.
 
Всички други контроли преминаха на високо ниво и мога да бъда доволен. Има още да работим. Вчерашната загуба дойде добре за нас, за да се приземим на земята. Нищо не е перфектно. На правилен път сме. Доволен съм от работата, но има още много какво да се желае.
 
В нападение имаме нужда от подсилване, но не е лесно. Работим в тази насока. На мен щеше да ми е по-добре да имаме една седмица повече подготовка. Много съм доволен от това как тренират момчетата. На мен ми прави голямо удоволствие да работя с тези футболисти. Акуаро изпълнява функциите, за които сме го взели. Грило за съжаление получи на втория ден контузия. Грегъри Нелсън също получи контузия. Тиеро е в  отлично физическо състояние”, каза Павел Дочев.