Изпълнителният директор на Левски Павел Колев гостува в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ и коментира ситуацията с финансирането на клуба. Той не пожела да потвърди новината на БЛИЦ СПОРТ, че „Българският спортен тотализатор“ ще стане спонсор на „сините“. Колев изрази оптимизъм, тъй като през последните дни води разговори с десетки фирми. Техният интерес е бил привлечен заради активността на феновете на Левски през последния месец.

„Нямаме спонсор все още! Нямаме подписан договор с нов рекламодател, въпреки че в последните дни водя разговори с десетки заинтересувани фирми. Аз съм абсолютно убеден, че Левски ще намери спонсор. Най-вече благодарение на това, което направи публиката през последния месец. Ние постоянно получаваме приходи. Било то под формата на дарения, закупени абонаментни карти, клубни артикули. Мисля, че днес трябва да направим пореден отчет за това как са похарчени средствата. Най-важното е, че отбор, клуб и публика застанаха рамо до рамо за първи път може би от десетина година насам“, заяви Колев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Не е реалистично, че феновете ще може да издържат Левски и да плащат всяка една вноска към НАП. Зависимостта от един човек и от една група фирми може да бъде избегната, само ако тимът има аудитория, а Левски го има. Няма друг спортен клуб, който има 5000 продадени абонаментни карти. Важното е, че зад всяка карта стои човек. Това е сантименталната стойност, която може да привлече рекламодателите.“

„Най-логичното, което очаквам е да привлечем български рекламодатели. Имаме свободни позиции. Всички договори, с изключение на един, изтекоха. Нямам разговори с Тотото, което има ново ръководство. Аз съм отворен за оферти. Дори и в момента преговаряме с различни фирми, но това, че сме в трудно положение, не означава, че Левски ще се даде евтино. Благодарен съм на „efbet” за предложението, но съдържаше условия, които няма как да изпълня. Аз като изпълнителен директор нямам право да казвам кой да бъде мажоритарен собственик на Левски. Нямам контакт нито с господин Васил Божков, нито с господин Георги Попов. Разговарям с настоящия спонсор „Националната лотария“. Те изразиха желание да продължат да помагат, но не знам до каква степен и в какви финансови параметри имат възможност да го правят“, допълни изпълнителният директор на „сините“.

„Венцислав Стефанов е фигура, която има място в историята на българския футбол. Неговите коментари имат само една цел – да се намали ентусиазма на феновете, които всеки доказват любовта си към Левски. С информации, че аз или друг в клуба взима голяма заплата, водят до нечисти разговори. В Левски няма директори, които да взимат по 12-13 000 лева. Няма футболисти с по 30 000 лева заплати. Поне откакто аз съм в клуба, няма такива. Моята заплата е три пъти по-малка от тази, която беше обявена от Венцислав Стефанов. Клубът има стратегия и цел и не се раздават така пари, само защото един богат човек е собственик на Левски“, коментира Павел Колев.