Берое е на път да разреши финансовите си проблеми. Половин година след оттеглянето на ТЕЦ "Марица-Изток" 2, която издържаше клуба, заралии очакват развитие около идването на нови собственици. 

Според запознати става въпрос за фамилия Пешеви, която може да поеме голяма част от издръжката на "зелено-белите", пише "Тема Спорт". 

Преди около година бащата Стефан Пешев и синът Петър Пешев напуснаха Арда, който финансираха заедно с Румен Гайтански, и оттогава са извън спорта. Те вкараха "сините" от Кърджали от Трета лига в елита и по време на тяхното управление Арда се класира в Лигата на конференциите. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Именно Пешеви са били в основата на връщането към футбола на Иван Караджов, който подписа в петък със "зелено-белите".

В момента акциите на Берое са в Сдружението с нестопанска цел "Национален фенклуб Берое - Стара Загора". То заедно с месния бизнес и общината цяла пролет издържаха клуба, който изнемогваше и това се отрази на селекцията, като до самото начало на сезона едва бяха картотекирани 16 играчи с професионални договори.   

Именно със собствеността е била свързана и срещата, която треньорът Петър Хубчев организира с футболната общественост в Стара Загора на стадиона под Аязмото в четвъртък вечер. Били са дискутирани въпроси около предстоящото влизане на фамилия Пешеви в клуба и каква ще е ролята на Сдружението.

През изминалата седмица кандидатите за нови собственици са били в Стара Загора и са разгледали базата на клуба - стадиона под Аязмото и тренировъчните терени до езерото "Загорка".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа