Новият национал Исмаил Иса е предложен на Локомотив (Пловдив) и двете страни са близо до подписване на договор, твърди „Меридиан Мач". Нападателят игра в Дунав (Русе) през миналия сезон и в 23 мача реализира 6 гола и записа 5 асистенции. Въпреки провала на националите в квалификациите с Чехия (1:2) и Косово (2:3) Иса единствен направи добро впечатление. 

В Локо разчитаха на двама изпълнители в предни позиции през миналия сезон - Анте Аралица и Ожболт. Последният получи вчера наградата за най-добър играч за май. Бруно Акрапович пък взе приза за най-добър треньор.

„Искам винаги да оправдавам доверието на собственика на клуба и да давам 100% от себе си. Като всеки клуб търсим играчи на някои позиции и чакаме този, който да е по нашите възможности. Ще продължаваме да търсим и да намерим най-добрите хора, които могат да помогнат", коментира Акрапович.

Днес Локомотив (Пловдив) ще изиграе първата си контрола. "Черно-белите" се изправят срещу Академия Пандев, които също ще участват в европейските клубни турнири. Срещата е от 17:00 часа на стадиона в благоевградското село Рилци.