Съветникът по спортно-техническите дейности в Локомотив (Пловдив) Чавдар Цветков потвърди, че легендата Георги Илиев ще се завърне в клуба. 37-годишният халф беше част от шампионския състав на "черно-белите" през 2004 година. Той бе в състава на националния отбор за евроквалификациите с Чехия (1:2) и Косово (2:3), след като Красимир Балъков реши да разчита на него. След раздялата с Черно море ветеранът получи няколко предложения, сред които и от Етър, но изглежда е избрал да се завърне на „Лаута“.

"Ще привлечем Георги Илиев, съвсем скоро той ще се присъедини към отбора, а договорът му ще е за 1 година. Чакаме го да се присъедини към отбора след два-три дни, дали сме му малко повече почивка, тъй като той имаше ангажименти с националния отбор", сподели Чавдар Цветков пред „Гонг“.

Георги Илиев се завръща на "Лаута" след пауза от 14 години. През първия си престой в Пловдив от лятото на 2003 година до декември  2005 година той изигра 82 мача, в които вкара 9 гола. След това той премина в ЦСКА.

През изминалия сезон халфът изигра 32 мача в Първа лига, разписвайки се 10 пъти в тях, колкото гола вкара и през сезон 2011/2012 година за Локо (Пд) в 28 срещи.