Капитанът на "Левски" Станислав Ангелов също като Владимир Гаджев ще бъде само зрител на вечното дерби с ЦСКА на 21 април (понеделник). При днешната загуба с 1:2 от Литекс на "Герена" Пелето получи жълт картон, който е негов девети от началото на първенството и автоматично му носи санкция от 2 мача. Както е известно, Гаджев пък получи жълт картон при загубата с 0:2 от Лудогорец в сряда, също негов девети. Националът днес изтърпя единия мач от санкцията си, а вторият е срещу ЦСКА.

Пелето днес става на 36 години и точно на рождения си ден няма повод за радост. Опитният играч искаше да се реваншира пред феновете в най-вероятно последното му вечно дерби в кариерата заради червения картон и дузпата, коствали поражението на "Левски" на 8 март от "червените" - 0:1. Освен това Ангелов ще пропусне и срещата с "Ботев" (Пд) от 35-ия кръг на "А" група.

За двубоя с ЦСКА след изтърпени наказания ще се завърнат Аймен Белаид и Борислав Цонев. 

В същото време стана ясно, че ръководството на "Левски" ще подаде жалба срещу съдийството на мача с Литекс. Действията на "сините" са продиктувани от спорното рефериране на Никола Попов и най-вече реакциите на асистента му Веселин Мишев. Претенциите на "Левски" са именно към страничния съдия, който не вдигна флага и при двете положения, оспорвани от "сините" и довели до попадения във вратата на Горан Блажевич.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ