Легендарният Димитър Пенев отново направи изказване в свой стил. Стратега присъстваше на детския турнир в зала “Христо Ботев”, който носи неговото име и бе спечелен от децата на ЦСКА (родени 1995 година). След края на надпреварата Пената получи купа за цялостен принос за родния футбол от премиера Бойко Борисов.

“Важното е да имаме по-голямо търпение и по-добро обогатяване за в бъдеще. От друга страна има много легенди, ако те също съумеят да направят такива турнири, ще бъде голям плюс за децата. По-добре да бъдат въвличани в такива игри, отколкото да бъдат навън. Предстои най-трудното, когато станат на 16-17 години, защото това е най-опасната възраст – отклонения вляво, вдясно. Дано да мислят предимно за футбол, а не да копират батковците. Ако се върнем 30-40 години назад, на 16 години е имало титуляри в мъжкия отбор. Винаги съм готов да помагам за такива мероприятия и да наблюдавам млади таланти, които след време да говорим за тях”, каза Пената за турнира.

Великият треньор коментира и треньорската смяна в ЦСКА. “Трябва да започнем от ръководството, аз също вземам участие. Получават се тези неща, не за първи път и не само в България. Когато няма единомислие и точни преценки. И най-конкретния въпрос, когато няма успехи, знаете ЦСКА не е ли на първо място, винаги има промени.

Пожелавам му успех (б.р. – има предвид новия треньор Йоан Андоне). Който и да бъде, той е треньор на ЦСКА. ЦСКА е името, което може да доведе всеки голям треньор и малък и среден. Името прави както ЦСКА, така и Левски и Литекса, то е голямо и треньорите трябва да се съобразяват него. Най-вече обаче зависи от изпълнителите. Има около 60 процента качествени футболисти, които в нашето първенство може да претендират да станат шампиони”, каза още Стратега.

“Това е добро за феновете и най-вече амбициите ни бе да победим журналистите и да имате повече материал да пишете. Успех на футбола, прекъснахме УЕФА, сега ни предстои втория полусезон на първенството. Очаквам го с голям интерес и добри игри”, заяви специалистът по повод двубоя между журналисти и ветерани./БЛИЦ