Треньор №1 на България за XX век Димитър Пенев заяви, че продължава да подкрепя национала Кирил Десподов, който подписа договор с Лудогорец. Една от легендите на българския футбол и ЦСКА представи своята биографична книга "Стратега", както е и прякорът на Пената. Множество бивши футболисти на „червените“, както и други славни спортисти от историята на армейския клуб уважиха събитието в НДК, на което водещ бе Ники Кънчев.

"Няма емоции, защото дълги години съм минал този път. Трябва да се обръщаме с голямо внимание към младите във футбола. Трябва да обичат клуба и този занаят. Разчитаме на младите футболисти, за да се преобрази всичко във футбола ни", започна Стратега.

"Не може да правим анализ на даден мач. Нека треньорите и футболистите да погледнат сериозно на нещата. Ако играем по-добре, ако започнем да бележим повече голове, ще намалят негативните мисли. Продължавам да подкрепям Кирил Десподов. Не може да се отказваме от футболисти, които имат добри качества. Това са неща, които са вътрешни между президенти, треньори и специалисти", добави Пената по време на представянето на книгата си.

Емил Костадинов, Пламен Марков, Георги Велинов, Христо Марашлиев, Владимир Манчев, Стойко Сакалиев, Антон Димитров-Пирожката, Георги Антонов, Борислав Кьосев, Красимир Анев говориха пред публиката за Пенев. Красимир Балъков, Георги Денев, Бойчо Величков, директорът на ЦСКА Стойчо Стоилов, капитанът на тима Петър Занев, Иван Турицов и Митко Митков също уважиха легендата.

Един от най-малките отбори на "червените" пък излезе на сцената и запя една от любимите песни на Сектор "Г" под аплодисментите на публиката.

Луксозната биографична книга е писана от Пенев в съавторство с журналиста Иво Тонков, като творческият им тандем работи заедно около една година. Дизайнът е дело на Тодор Манолов.