Легендарният Димитър Пенев се застъпи за спортния директор на Левски Георги Иванов - Гонзо и каза, че отношението на "синия" тим към него не е правилно.

"Левски си е Левски, ЦСКА си е ЦСКА. Те имат достатъчно хора, които да решават. Учудва ме как до миналата година за Георги Иванов имаше много ласки и много истории, а сега изведнъж се отказват от него. Не знам какво е това отношение", коментира Страега след церемонията "Събитие на 2016 година", където "армейците" спечелиха приза.

"Името ЦСКА трудно се забравя. Десетки и стотици спортисти на клуба са ни карали да се гордеем през годините. Трябва да изчакаме решенията на БФС. От мен и от Пламен Марков нищо не зависи. Моето желание е да водим подготовка за първата група, изключвам всякакъв друг вариант. Самите момчета заслужават да играят в "А" група с това, което показаха. ЦСКА не трябва да е извън елита", добави той.

Пламен Марков допълни, че се надява БФС да допусне "червените" в елита от новия сезон.

"ЦСКА показа, че е жив. Дори съперниците ни и феновете им признават, че мястото на ЦСКА е в "А'група, защото това е начинът да има някакво развитие на българския футбол", каза Марков.