Легендата на ЦСКА Димитър Пенев сподели очакванията си за предстоящото дерби днес с Левски. Треньор номер 1 на България изрази надежда, че "червените" ще се поздравят с крайния успех в мача. Той направи и заядлив коментар относно назначението на Николай Митов начело на големия съперник.

"Хареса ми играта на ЦСКА в първите мачове от пролетния дял на шампионата. По-добри сме от есента. Това обаче нищо не значи. Притесняват ме номерата на "сините" - този бил контузен, онзи бил контузен. Тези сме ги гледали много пъти, преди всяко дерби ги играят тези игри. Според мен ще ги вдигнат почти всички травмирани.  Логично е да очакваме успех в червено. В дербито ЦСКА ще играе, а Левски ще се боричка. Само това може да направи съперникът. Ако тръгне да мери сили, няма шанс", каза Стратега пред "Тема Спорт".

"Само едно нещо не ме притеснява преди дербито. Това е треньорът на Левски. Николай Митов не може да уплаши никого. Вярно, един път ни победи, но беше на късмет. После ние го бихме здраво миналия сезон, когато водеше Септември. Това обича да говори смело, но това няма как да е от полза на терена", сподели още Пенев.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига