Временният треньор на Ботев (Пловдив) Петър Пенчев не успя да запише победа в първия си мач начело на тима срещу Етър (1:1). Въпреки това той похвали своите играчи за представянето им, като заяви, че съжалява единствено за изпуснатата победа в края.

"От показаното съм доволен, от резултата и аз, и момчетата сме разочаровани. С последния удар ни изравниха. Не видях добре ситуацията. Това, което бяхме тренирали - да пресираме високо, да затрудняваме съперника при изнасянето на топката - се получи. Заслужавахме победата с оглед играта ни и ситуациите, които създадохме", заяви Пенчев.

"Този резултат не трябва да ни повлиява. Трябва да продължим да работим по този начин. Доволни сме от желанието на момчетата. Трябва да превъзмогнем този резултат още с мача за Купата, както и с този в следващия кръг", каза още специалистът.

"Състоянието на Генев не е добро, има леко комоцио. При изравнителния гол бяхме много хора в защита, не видях как стана ситуацията. Получи се някакъв рикошет и Етър изравниха", допълни още треньорът.

"При младите има момчета с качества, които ще търсят своята реализация в първия отбор. Ние ще се постараем да им помогнем в това отношение. Моята уговорка с ръководствово е че съм временен вариант, докато се намери треньор. С Георги Омов се опитваме в този труден момент да помогнем. Дано сме полезни във времето, в което работим с отбора. В дните досега момчетата бяха много концентрирани и всичко им се получаваше", завърши Пенчев.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​