ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Националният селекционер Любослав Пенев обяви, че в бъдеще възнамерява да разчита на звездата на ЦСКА Мишел Платини. Спецът заяви това на пресконференцията преди контролата с Украйна. Проверката е в сряда от 18:00 часа на "Васил Левски" и ще бъде предавана директно по БНТ.

"Това, което съм проучил е, че Платини става българин юни месец следващата година. Тогава вече е 5 години у нас, каквито са изискванията. Ръководството на ЦСКА работи по въпроса с изваждането му на наш паспорт. Платини е футболист, който попада в сметките ми. Аз бях треньорът, който го привлече в ЦСКА от Черноморец (Бургас). Платини е футболист, който пасва на моята концепция", каза Любо Пенев, след като беше попитан дали обмисля наистина да разчита в националния на бразилските нападатели Жуниор Мораес и Мишел Платини.

"За Мораес няма как да стане. Предполагам, че няма как да го направим българин. Пет години трябва да пребивава в България, а той отиде в Украйна. Ситуацията с Платини е съвсем друга. А и той е в България вече от няколко години", каза още националният селекционер.

Той коментира и повиквателната на натурализирания бразилец Маркиньос, който включи в групата за контролата с Украйна - "Вярно, играе далеч (б.р. - Чангчун Ятай, Китай). В много добро състояние е. Кацна преди няколко дни. Направи две тренировки допълнително и е в много добро състояние."

"Нека полусезонът да завърши и тогава ще реша за кого ще гласувам за футболист на годината", каза още Любослав Пенев