Голмайсторът на Фулъм Димитър Бербатов потвърди участието си в благотворителния мач в чест на Стилиян Петров. Това съобщи Дейвид Нортън, който е мениджър на ветераните на Астън Вила. Както вече стана ясно, на 25 май славни играчи на клуба от Бирмингам ще излязат на Националния стадион "Васил Левски" срещу Звездите на България, водени от легендарния Димитър Пенев.

Двубоят се организира в чест на борещия се с левкемията Стенли. Мачът ще бъде от 15:00 часа и ще се излъчва пряко по БНТ. Организаторите се надяват на повече публика по трибуните на "Васил Левски". Цената на билетите е 10 лева, а събраните средства Петров заделя за българчета, болни от левкемия.

"Пътувахме в един самолет с Димитър Бербатов, който потвърди присъствието си. Говори ли сме и с Христо Стоичков. Той също ще играе", заяви Дейвид Нортън на пресконференцията днес, която се състоя в сграта на Министерството на физическото възпитание и спорта.

БЛИЦ първи ви съобщи на 30 януари, че Бербатов се завръща у нас за благотворителния мач и при това положение Пенев може да го пусне в атака заедно с Христо Стоичков.

Днес министърът на спорта в оставка Свилен Нейков официално анонсира планираното за 25 май събитие в компанията на търговския директор на асоциацията на ветераните на Астън Вила Джон Уейт и треньорът на ветераните на английския клуб Дейвид Нортън. Селекционерът на българския тим Димитър Пенев не успя да присъства на представянето, тъй като имал среща в гръцкото посолство.

"Подготовката за тази инициатива се води половин година. Проведохме вече няколко срещи с нашите колеги - организатори, които ще помогнат за мача. Най-хубавото е, че всички събрани средства ще бъдат дарени за болните от левкемия деца, с което ще допринесем за тази кауза. Нашият отбор ще бъде съставен от Димитър Пенев и мисля, че ще се получи добър двубой с ветераните на Астън Вила. Ще има и детски турнир, който ще съпътства срещата. Благодаря за всичкия положен до момента труд. Надявам се на една добра организация в навечерието на мача. Искаме да покажем, че сме обединени и искаме да покажем сила и дух в борбата като общество и да подкрепим нашия златен футболист Стилиян Петров", заяви Нейков.

За мача в София пристигат бивши играчи на Астън Вила като Стан Колимор, Лий Хендри, Марк Kлей, Tони Дейли, Mарк Дрейпър и други. Търговският директор на асоциацията на ветераните на бирмингамци Джон Уейд изрази благодарността си към организаторите на благотворителната среща.

"Благодаря на всички за подкрепата за осъществяване на това фантастично събитие в помощ на Стилиян Петров. Асоциацията на ветераните на Астън Вила е създадена преди 18 години за подкрепа на нашите футболисти от минало и настояще. Звездите на Вила играят от 15 години и в този период сме събрали 5 милиона лири за благотворителност. Връзката със Стан разбира се ни даде възможността да осъществим този проект", заяви Дейвид Нортън.

"Стилиян Петров, в зависимост от здравето си, не знаем дали ще успее да дойде. Всички наши футболисти играят без заплащане и за тях ще е голяма чест да излязат на терена срещу такива звезди от калибъра на българските футболисти. Стан към този момент е добре, състоянието му се подобрява. Това е много личен въпрос и уважаваме личното му пространство. Продължава да има добри и лоши дни, но се чувства все по-добре", добави Нортън.