Националният селекционер Любослав Пенев беше сред участниците в награждаването на най-добрите млади футболисти от турнирите на националната програма „Децата и футболът” за 2012 година. Спецът насърчи младите таланти да продължават все така упорито да работят. Пенев заяви, че за предстоящата контрола с Украйна предвижда промени по състава, като най-вероятно ще прати повиквателни на нови имена, за които обаче не разкри. Мачът с украинците е на 14 ноември от 18:00 часа на стадион "Васил Левски".

„Ще има малко новости, но това е задължително. Има контузени, хора с картони, а и трябва да обърнем внимание и на други футболисти. И в едно близко бъдеще да знам на кого бих могъл да разчитам. В националния отбор ще продължим да работим по същия начин и се надявам да има още по-добри резултати. Отдаденост, обръщане внимание на детайлите, ежедневна работа, която е много по обем и за малко време, това са факторите, които доведоха до добрите игри на отбора. Моите футболисти са умни и интелигентни. Знаят за какво става въпрос, спазват задачите и се раздават - с много тичане и много борба", заяви Любослав Пенев.

"В момента ни липсват малко точки и се надявам да ги наваксаме в следващите мачове", добави националният селекционер.

Пенев не пожела да коментира дали е нужно изграждането на нов национален стадион, след като снощи премиерът Бойко Борисов заяви, че на този етап не се предвижда старт на строежа: "Това е тема на друг разговор, сега не е в контекста на събитието. Нека да го оставим за по-нататък."

"Децата трябва да продължават по същия начин. Аз много уважавам такъв тип работа, особено от страна на младите футболисти. Сигурен съм, че ако продължават по същия начин, ще успеят да се реализират", каза още Любо Пенев.