Националният селекционер Любослав Пенев атакува част от ръководството на БФС на пресконференцията си преди мача с Малта, който е от 21:45 часа в неделя на "Васил Левски". Специалистът обяви, че е чул много коментари от част от Изпълкома след последните две евроквалификации и покани "разбирачите" да седнат на неговото място. Както е известно, Пенев понесе много критики след загубите от Хърватия и Норвегия, но все пак му беше гласувано доверие и той запази поста си. Срещу селекционера се изказаха членовете на Изпълкома Венцеслав Стефанов, Кирил Домусчиев и други, но той сподели, че не му пука и не се притеснява от нищо.

"Долових от част от Изпълкома специфична подкрепа. Чух коментари, че много сме тренирали, малко сме тренирали. Много тактика, малко тактика. Ние имаме две-три тренировки преди мач. Ако има нещо, се казва преди мача. А не от тук и оттам този и онзи да ми се обажда и да ми дават съвети. Кой разбира, кой не разбира. Като толкова много разбират, да дойдат да седнат на моето място. Ето, ставам и сядам на другото място. Ето го мястото - свободно е! Да слагат по един анцунг и да заповядат", отсече Пенев на пресконференцията си в Правец и демонстративно стана от стола и седна на друг.

"Претенциите и глупостите не в медиите, моля! Кой каквото има да ми казва, да ми го каже в очите. Като толкова искат поста ми, да им дам свирката", добави ядосано треньорът.

"На мен нещата са ми кристално ясни. Не се притеснявам от нищо. Кучето си лае, керванът си върви", продължи треньорът.

"Тук съм и продължавам да бъда селекционер на националния отбор. Всичко останало е в миналото, в историята. Претенциите на някои хора пред пресата не ме вълнуват. Направо бях много притеснен, ама много... и не можех да спя", заяви с ирония Пенев.

"Давам максималното от себе си, за да работим добре и да печелим точки. Аз съм корав тип, няма проблем. Когато отборът губи, треньорът носи отговорност", добави Пенев.

Нашата група "Н" за европейските квалификации