Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев, който критикува част от Изпълкома по време на брифинга си в Правец, заяви също така, че ще има сериозен разговор с футболистите си.

"Настоението в отбора е положително. Имаме цяла седмица за много работа, която трябва да свършим. Времето е достатъчно. Няма тежки травми с изключение на Гаджев, за който всички съжаляваме. Пожелаваме му бързо възстановяване. Гъргоров също отпадна заради контузия. Има кой да ги замести. Лагерът започва по съвсем нормален начин. Едни ще тренират повече, други по-малко, трети на облекчен режим. Цялата група е в кондиция. Не е случайно, че лагерът започва днес. Играем чак в неделя и имаме цяла седмица за подготовка", каза Пенев преди евроквалификацията с Малта, която е в неделя от 21:45 часа на "Васил Левски".

"Да, получиха се два негативни резултата и това не ни се хареса. Ако футболистите ни не са близко до своя максимум, отборът ни е доста посредствен. Трябва да разчитаме на колектив, битка до последната минута и тактическа дисциплина. Няма лесни съперници. Може да са лесни, ако ние играем с добър ритъм и динамика. Във всеки мач гоним победата, но това е реалността и сега, и в едно близко бъдеще. Даваме максималното от себе си момчетата да са добре и да печелим мачове. Към момента са малко точките, но се надявам това да се коригира", заяви треньорът.

"Имам идея какво да направя. Претенциите се защитават на терена. Там трябва да е най-добрият, за да си извоюва място в групата. Ако дам минути да се играе, точно в тези минути, всичките, които имат претенции, трябва да ги защитават, за да кажат "треньор, имай ме предвид". Така се прави. Но когато играем, трябват ми дела, това не се случва. Повикал съм почти същите, за да заметем и да продължим напред. Защото оставихме нещо отзад и сега трябва да си го позабършем", продължи Любо Пенев.

Специалистът отново се върна към мачовете с Хърватия и Норвегия: "Не съм доволен, вие не сте доволни, футболистите също не са доволни. Не изиграхме както трябва тези мачове, не искам да се застраховам и да казвам, че ще продължим по същия начин. Изненадан съм, че изиграхме два слаби мача един след друг, под мое ръководство това не сме го правили. Много нещата не са се променили. Едва ли ще има много сериозни промени в начина, по който ще се подготвим за двубоя с Малта. Всички момчета трябва да са готови за това натоварване. Има много теория, доста работа ни чака."

"Не е невъзможно да има слаб интерес към мача. Момчетата, отборът, имат нужда от публика. Който прецени и иска да подкрепи отбора, да заповяда. Сигурен съм, че няма да играем пред празни трибуни. Сигурен съм, че ще има публика, колкото – толкова. Момчетата имат нужда от тази подкрепа. Всички искаме отборът да играе добре, но в трудните моменти трябва да подкрепим тези момчета. Те също искат да отиват нагоре и живот и здраве, да играят на Европейското. Усещам подкрепата на футболистите, но бих искал да я усещам повече с игра на терена. Треньорът поема всички удари. Толкова ли е сложно? Толкова сложни задачки ли им поставям", допълни Пенев.

Нашата група "Н" за европейските квалификации