Националният селекционер Любослав Пенев побърза да успокои феновете на родния футбол, заявявайки след загубата с 0:2 от Македония, че във важната световна квалификация с Италия на 6 септември "трикольорите" ще изглеждат различно в сравнение с контролата в Скопие.

"Ще го забравим този мач. Важното обаче е да направим необходимите заключения. Днешният мач беше много показателен за мен. Видях доста неща, които ми дават повод за размисъл. Има върху какво още да се работи много сериозно", започна Пенев след загубата в Скопие.

"Имаше нови хора, задължително правя шест смени. Подходът е по-различен. Опитваме се да дадем минути на тези, които трябва да ги проверим. Имаше и тактически промени. Затова исках да направим тази проверка. В момента не ме интересува физическата подготовка и спортната форма. Но в тези три седмици до мача с Италия трябва да се навакса и да бъдем ОК. Ще работим концентрирано преди лагера с Италия и Малта. За следващия ни мач ще подходим по друг начин", увери Пенев.

"Някои играха на нетипични за тях позиции. Това са все неща, които искам да отработвам, и го правя. Предстои ни още сериозна работа. Всички футболисти трябва да са наясно, че аз съм изключително взискателен, и когато някой не показва това, което очаквам и искам от него, е логично да не попадне в следващите лагер сборове", закани се селекционерът.

"Сега им пожелавам успех в клубовете, да се готвят добре, защото после ни чакат 4 много важни мача. Ние сме в добра позиция и не мисля да опропастим тези шансове, които ни се предоставят, които са заслуга на отбора", каза Пенев.

"Резултатът в никакъв случай няма да повлияе. Наистина не е приятен. Аз не обичам да губя, било то и в приятелски мачове, но и с мача с Италия не свършва всичко. После имаме още 3 срещи. Първият мач е с Италия, веднага имаме с Малта. Това са 12 точки... от четирите двубоя. Не трябва да се концентрираме само върху Италия. Направихме някои проби как бихме играли срещу отбори като Италия и Малта и затова казах, че задължително правя 6 промени, искам да видя всичките играчи", продължи спецът, като отказа да говори конкретно за дебютантите Тодор Неделев, Мариян Огнянов и Венцислав Христов. - Знаете, че не правя анализ пред медиите. Ще го коментираме вътре в съблекалнята. Само ще кажа, че ни предстои сериозна работа."
 
"Мачът беше интересен, те успяха да вкарат. Поздравявам отбора на Македония за победата. Ние задължително ще си направим изводите", завърши Любо Пенев.