Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев коментира ситуацията в Либия, където "червените" бяха на турне и се завърнаха в България с трофей.

"Винаги ми е било интересно, когато съм пътувал в тези страни. Играл съм и съм работил в арабските държави. Имат интересни традиции. Впечатли ме това, че след една такава война хората имат голяма надежда. Бяха доста гостоприемни и внимателни с нас. За съжаление, видяхме и много разрушени сгради и магистрали от войната. Момчетата, които ги охраняват са добре въоръжени... със съвременни калашници", коментира пред btv Димитър Пенев.

Стратега беше попитан и какво мисли за убийството на диктатора Муамар Кадафи. "Не мога да взимам отношение по този въпрос. Той си е техен личен, държавен. Това се е случвало в много страни", каза Пенев, който добави, че добре е знаел, че някои от либийските футболисти са били на фронта. "Участваха на турнира за Купата на Африканските нации, където победиха Сенегал и завършиха 2:2 с отбора на Дидие Дрогба (б.а. - Кот д`Ивоар). В страната имат голямо желание да покажат, че футболът съществува. Много младежи и юноши играят", каза Стратега.

"Няма проблем да пътуваме и в друга страна, където е имало ревелюция. Ако имаме такава възможност и стига да нямаме ангажимент в шампионата, не е проблем да играем в такава държава", коментира още Пенев.