Селекционерът на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев очаква сериозен отбор от състава на Малта. Евроквалификацията е утре вечер от 21:45 на Националния стадион "Васил Левски". Пенев е наясно на кои ще разчита. Той увери, че подценяване няма да има, но пресконференцията отново започна с недоволство от негова страна.

"На 20 сантиметра - щрак, щрак, щрак. Нямам нищо против, но...", обърна се той към фоторепортерите.

"За мен всичко в отбора е наред. Спокойни сме, концентрирани. Момчетата не се поддават на напрежението, което някой се опитва с провокации да вкара. Ние сме окей. Нека си говорим за мача, за това, което ни предстои. Почти една седмица се коментира всичко останало, но не и това, за което сме се събрали", започна Любо Пенев по същество.

"Нямам въпросителни около състава. Наясно съм с кои футболисти ще започна. Не желая да казвам дали ще има промени, колко ще бъдат те и т.н. Всички при мен са равни. Поне до този момент нямам проблеми. Има някои леко ударени, възстановяват се. Напусна ни Неделев, дано се оправи по-бързо, пожелаваме му го го. Тонев е добре, тренира отлично и е в готовност. Не мисля, че наказанието, което за мен е пресилено и с голяма въпросителна, ще му се отрази по някакъв начин", добави селекционерът.

"Малта израства, може да изненада всеки в групата. Това, че сме ги победили с 6:0 в последния мач, който сме играли, не означава нищо. Може би в срещата тогава тимът е бил изненадан от снега, от студеното време. Това малко ни оказа помощ. Но ние разполагаме с нужните качества и трябва да се поздравим с успех. Този мач е поправителен. Нужно е да го вземем с максимална оценка. Надявам се и феновете да дойдат, не съм доволен, че се очаква малко публика. Отборът се нуждае от подкрепа. Колкото повече хора, толкова по-добре."

Пенев не приема насериозно желанието на защитника на ЦСКА Тончи Кукоч да стане български национал. "Вече съм обяснил законово как седят нещата. Това е шега, не го разглеждам като намек. Не е нужно да се повтарям."

Нашата група "Н" за европейските квалификации