Безобразно слаб интерес има от страна на феновете към предстоящата квалификация за Евро 2016 срещу Малта в неделя (16 ноември) от 21:45 часа. До тази сутрин са били купени само 25 пропуска за двубоя, информира „Труд“.
 
Билетите са в продажба от понеделник в известна интернет платформа, като цените са – 40 лева за сектор „А“, 20 лева за сектор „В“ и по 10 лева за трибуните зад вратите. От днес пропуски може да се купуват и на касите на стадион „Васил Левски“.
 
Очаква се по-сериозна активност да има през уикенда, когато в продажба ще бъдат пуснати и билети за мача между Лудогорец и Ливърпул в Шампионската лига. Надеждите са поне 1000 души да посетят мача на националния отбор с Малта.
 
Най-слабо посетеният официален двубой на националния отбор за този век е срещу Грузия (6:2) през октомври 2009 г. На световната квалификация имаше не повече от 350 зрители.
 
Както е известно, 20% от приходите от продажба на билети за двубоя ще бъдат дарени за лечението на 10-годишната Боряна Дикова.
 
БФС предприе нова стратегия за мача с Малта, предизвикана от инцидентите при загубата с 0:1 от Хърватия. На фенклубовете вече няма да се дават пакети с билети, за да се избегне евентуална опасност от неразбории по трибуните.
 
Нашата група "Н" за европейските квалификации