Селекционерът на чешкия национален отбор Йозеф Пешице се направи на интересен пред българските журналисти. Ден преди изключително важната световна квалификация с България. Спецът се саморазкритикува за изказването пред чешките медии преди мача между Армения и България. Тогава той заяви, че "няма начин Армения да победи българите.

В последствие срещата приключи при резултат 2:1 за домакините.  Както е известно, Чехия няма шансове за класиране, което ще позволи на треньора Пешице да изпробва нови варианти за следващия квалификационен цикъл за европейско първенство.

След като това му бе припомнено, той иронично заяви: "Явно не разбирам от футбол.“ На въпрос на български журналист дали моментното класиране в групата е най-справедливо, Пешице отговори с доза ирония: "Казах ви, че не разбирам от футбол, но ако утре вземем една точка от България, то те няма да завършат на второ място в групата.“

"Знаем, че българите трябва да спечелим с голям резултат, което подсказва, че ще играят нападателно. Ние сме гости и е нормално да се стараем да се отбраняваме и да търсим гол при контраатака. Ясно е, че нямаме шансове за класиране, затова ще изпробваме нови играчи и нови тактически варианти. Разбира се, не сме отписали мача и ще опитаме да вземем поне точка", коментира специалистът.
Очакваме България да се хвърли напред и да атакува. Не трябва да се рискува." Пешице разкри, че ще разчита в атака на нападателя Либор Козак от Астън Вила.

"Има проблем с Томаш Сивок, който е контузен. Най-вероятно като титуляр ще започне Вацлав Прохазка. В последните мачове Козак не показа добра форма. Най-вероятно обаче ще го използвам на мястото на Лафата, не защото Лафата играе лошо, а защото трябва да изпробвам за в бъдеще двойката Козак - Кадлец", каза чешкият спец.