Фенове от пет села се обединяват срещу Литекс. Агитки от Абланица, Дебрен, Гърмен, Делчово и Огняново тръгват днес за Гоце Делчев да подкрепят Пирин в 1/16-финалния мач за Купата на България. Срещата с "оранжевите" е от 13:30 часа и ще бъде предавана пряко по RING.BG.

Очаква се рекорден брой зрители да напълнят стадиона днес. Гоце Делчев не помни подобен интерес от 1994 година, когато Пирин замалко не отстрани Левски. Билетите за мача с Литекс бяха пуснати в предварителна продажба на стадиона и на РЕП-а в центъра, те се купуват като топъл хляб.

Опитният Кирил Кръстев пък се завръща в състава на домакините за днешния мач. Той лекуваше контузия и не игра срещу Вихрен в Сандански в последния кръг от Западната "Б" група - 1:1. Треньорът Йордан Боздански най-вероятно няма да прави големи промени в състава и ще заложи основно на играчите, които измъкнаха равен от Вихрен, пише "7 дни спорт". На пейката отново ще седнат Атанас Спириев, Елми Махмудов и Лазар Баханов. Голямата въпросителна е ще играе ли Марио Близнаков. Той бе изритан в таза от нападателя на Вихрен Екундайо Джайеоба. /БЛИЦ