Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев изрази задоволството си от представянето на неговия тим при нулевото равенство срещу украинския Металург (Донецк). Шампионите можеха да запишат и първа победа в Хермагор, но Марселиньо пропусна дузпа в 83-ата минута.

„Да, отборът игра сравнително добре, жалко, че не спечелихме. Една победа щеше да се отрази добре на нашето самочувствие, но съм доволен. Ешпиньо тепърва има да доказва качествата си. Не само той, всички днес бяха на ниво. Имаше концентрация, създадохме положения. Дузпата за съжаление не влезе. Явно нямаме шанс. Изключително много пропуснахме. Дано в официалните мачове късметът е на наша страна. Ще търсим точния човек, който може да решава важните ситуации в наша полза”, сподели Петев след мача.

„В първите два мача инкасирахме 7 гола, защото играхме изключително слабо в защита. Днес си взехме поуките от тях и изиграхме мача в степен, която на мен ми се понрави. Доколкото успеем ще възстановим Барт и Минев. Все пак и двамата са със счупвания. Ако могат, ще вземат участие.“

„Платини има нужния потенциал да се впише в Лудогорец. Има нарушена физическа подготовка, а днес получи схващане и поради това бе заменен. От тези три мача тук в последния изглеждахме по различен начин. Очаквам мачът за Суперкупата да го изиграем по-добре от днес и да сме готови за двубоите със Слован“, завърши Петев.