Селекционерът на националния отбор на България Ивайло Петев е избрал украинския нападател на втория отбор на Щутгарт Борис Ташчи за натурализиране от списък, изготвен от БФС. По искане на специалиста и неговия екип от централата са му предоставили регистър с играчи с български корени и паспорти от цяла Европа. Според запознати в него фигурирали около 15 имена, съобщава "Тема Спорт". За всеки имало сериозно описание, съпроводено с видеоматериал.

Източници от БФС твърдят, че за Ташчи Петев е получил мениджърска помощ. Очаква се нападателят да попадне сред избраниците на селекционера за предстоящото турне в Япония. От 3 до 7 юни „трикольорите“ ще участват на турнира „Кирин къп" заедно с домакините, Босна и Херцеговина и Дания. Преди това се предвижда и по-дълъг от обикновеното лагер.

Липсата на сериозни качествени имена у нас са принудили Ивайло Петев да прибегне до този ход. Играещите в чужбина български футболисти също не са толкова много, за да има специалистът богат избор. Ташчи вече имал участие за юношеска формация на Украйна и се очаква разрешение от страна на местната федерация. В същото време стана ясно, че Петев следи още двама играчи с български паспорти за бъдещи повиквателни. Единият от тях е бившият защитник на Литекс и Лудогорец Александър Барт.

Френският бранител е шампион и с двата тима. Другият футболист е нападател. Според запознати това е Кишада от разградчани. Селекционерът познава отлично качествата и на двамата, тъй като е работил с тях в Лудогорец.