Ивайло Петев изненадващо се появи в Кипър, където се очаква да поеме местния АЕЛ (Лимасол). Медиите на Острова на Афродита съобщиха, че българският треньор ще проведе среща с президента на клуба Андреас Софоклеус.

Ръководството на АЕЛ спешно търси нов наставник, след като преди дни уволни анголеца Лито Видигал. Именно Петев е фаворит за поста, а преговорите между двете страни стартирали още преди три дни, добавят медиите в Кипър.

Както е известно, извелият Лудогорец до две шампионски титли специалист беше в Хърватия, където се очакваше да поеме Динамо (Загреб). Петев дори снощи трябваше да гледа на живо срещата на "модрите" с ПСВ Айндховен (0:0), но не е успял, тъй като по спешност е отпътувал към Кипър, за да финализира преговорите с АЕЛ (Лимасол).

Амбициозният треньор влезе в историята не само с двете спечелени с Лудогорец шампионски титли, но и със скандално съблечената му синя фланелка, когато бесни фенове на "Левски" провалиха представянето му за нов наставник на "сините" и го изгониха от "Герена".