Бившият треньор на Лудогорец Ивайло Петев призна, че тимът воден в момента от Стойчо Стоев е по-силен отколкото преди година. Специалистът коментира очакванията си за срещата между българския шампион и Динамо (Загреб) в Лига Европа. В интервю за вестник "Ютарний лист" той съобщи, че е имал предложение да поеме хърватския гранд преди година, но от ръководството не са платили 2 млн. евро, колкото е била клаузата за освобождаването му.

"Мисля, че проблемът Лудогорец или Динамо да не влезе в групите на Шампионска лига бе психологически. В Динамо имат качествата да направят велики неща, но предпоставка за това е играчите да имат ясно съзнание", каза Петев.
"Само ще ви кажа, че сега Лудогорец е по-силен от миналата година, а всички си спомняме как Динамо имаше проблем с нас", допълни бившият треньор на шампионите.

"Аз съм българин и победата на бившия ми клуб ще бъде голям успех за нашия футбол. Шансовете за успех над Динамо все още са 50:50. В Холандия победи с 2:0, но ПСВ игра с резервите, пазейки се за мача с Аякс. От друга страна, Динамо е силен и ранен заради поражението от Черноморец, а това е много опасно".