Новият национален селекционер Ивайло Петев взе участие в коледен турнир в комплекс "Царско село", включвайки се по екип за отбора на журналистите - Медия Юнайтед. След напреварата, спечелена от Бойко Борисов и ветераните на Витоша (Бистрица), треньорът на "трикольорите" даде отговор на някои въпроси.
 
"Първо искам да честитя Коледа на всички българи. Играхме срещу много добър отбор, който печели последните няколко години турнира. Смятам, че се получи един добър празник и за мен бе чест да участвам в тази инициатива. Нормално се играе срещу Бойко Борисов. Най-важното е, че се получи един добър мач с настроение", коментира Петев след мача на малки вратички.

"Запознанството ми с националните футболисти продължава. До 12 януари ще се оповести програмата за следващите месеци. Ще настоявам да изиграем контрола, до 15 януари ще има яснота. За мен е важно да има колкото се може повече контроли до квалификационния мач с Италия, който ни предстои. Ще настояваме да е класен съперник, въпреки че няма официална дата", каза специалистът.

"Не съм се срещал до момента с Димитър Бербатов. Но не искам да повтарям едно и също. Казах преди известно време какво е положението с него. За мен е важно да имам комуникация с всички треньори. Мисля, че няма да имат против да пуснат играчите си в националния отбор, дори да няма официални дати за това. В полезрението ми са доста играчи, ако преценя, че някой е нужен на националния отбор, той ще бъде поканен. На този етап не смятам да викам чужденци с български паспорт", обяви промяната Петев, което означава, че Маркиньос, например, вече няма да играе за България.

"Държа да се срещна с Любо Пенев. Аз безкрайно го уважавам и най-вероятно ще се видим да говорим", изрази желанието си Петев.

"Не искам да говоря за Иван Вуцов. Ние сме различни поколения и имаме различни виждания. Надявам се да има повече национали от "Левски" и ЦСКА. С Гонзо съм приятел, а "Левски" вече си има треньор и аз му пожелавам успех", добави националният селекционер.

Нашата група "Н" за европейските квалификации