Ивайло Петев отрече спекулациите, че е гласен за заместник на Станимир Стоилов в „Ботев” (Пд). Треньорът на кипърския АЕЛ не е преговарял с Цветан Василев за поста, който почти сигурно Мъри Стоилов ще напусне след утрешния реванш срещу „Левски” от 1/4-финалите на турнира за Купата на България утре от 14:00 часа в Коматево. „Сините” надвиха „канарчетата” с 3:1 в първата среща.

„Много приятели ми се обадиха, за да ми кажат какво се пише и говори в България. Уважавам много „Ботев” (Пловдив), но в момента съм треньор на АЕЛ и имам една единствена цел – шампионска титла. Нито съм преговарял с някой от „Ботев” Пловдив, нито дори някой се е свързвал с мен”, категорично отрече Петев пред „Гонг”.

„Поласкан съм, че името ми се свързва с този голям отбор, но реалностите са други. Истината е, че целите ми в момента са по-различни. Имам работа в АЕЛ, която трябва да свърша. Утре имаме мач за първенство и съм се съсредоточил изцяло към него. Дори не чета какво се говори и пише“, допълни специалистът.

Преди известно време той е използвал паузата в местното първенство, за да се прибере в България, но целта е била да се види с близките си.