Националният селекционер Ивайло Петев повика нови четирима футболисти, след като Литекс спря своите представители за лагера на тима. Ловчанлии не пуснаха в държавния ни тим Страхил Попов, Антон Недялков, Иван Горанов, Кристиян Малинов и Георги Минчев. На техните места Петев извика следните четирима национали: Стефан Станчев и Михаил Венков (Черно море), Даниел Генов ("Ботев" Пловдив) и Радослав Цонев ("Левски").

Проблемите за специалиста обаче се увеличиха с още двама отпаднали заради контузии. Полузащитникът на "Левски" Георги Костадинов и бранителят на "Ботев" Радослав Терзиев няма да могат да бъдат използвани от националния селекционер в започващия от понеделник лагер. На техни места са извикани халфът на „канарчетата” Лъчезар Балтанов и защитникът на Локомотив (Пловдив) Кирил Котев.

Националният ни отбор ще проведе тренировъчен лагер в Правец между 9-ти и 13 ноември. На 11 ноември от 17:00 часа, повиканите от селекционера Ивайло Петев футболисти, ще вземат участие в двустранна игра, която ще бъде закрита за медии и фенове.

За 13 ноември от 15:00 часа е предвидена приятелска среща с националния отбор до 21 години. Двубоят ще се състои на терена на Българския футболен съюз в спортен комплекс "Правец" и ще бъде открит за представители на медиите.